Okazuje się, ze zabieg wybielania zębów to za mało, żeby utrzymać śnieżnobiały uśmiech. Trzeba również zachowywać restrykcyjną dietę, która będzie eliminowała produkty i napoje, które mogłyby zabarwić szkliwo. Listę produktów groźnych dla estetyki zębów przedstawił Michael Sinkin, były prezydent N.Y.U. College of Dentistry Alumni Association, członek American Dental Association, American Academy of Periodontolog oraz Academy of General Dentistry. Wśród zakazanych produktów znajdują się m.in. czekolada, pasty sojowe i pomidorowe, marchew i jej przetwory, jagody, truskawki, szpinak czy czerwone mięso. Wspomniany Michael Sinkin, opublikował listę, gdyż, jak twierdzi, codziennie odwiedzają go pacjenci po zabiegu wybielania zębów z zielonymi, fioletowymi czy czerwonymi przebarwieniami, stąd jego apel o przestrzeganie diety. Czy pacjenci gabinetów w Pruszkowie wdrożą zalecenia dietetyczne w życie?
Wybielanie zębów u dentysty a dieta
26 maj